Specialisten

NIRA Interior staat voor een karaktervol en tot in detail doordacht ontwerp

Een karaktervol en doordacht ontwerp met oog voor detail, dat in alle opzichten in balans is. Daarvoor staat interieurontwerper Karin Driessen van NIRA Interior. “Ik ben een pietje precies en wil graag alles tot in de finesses op orde hebben”, zegt ze. Ze helpt je graag met een passend ontwerp, dat helemaal is afgestemd op jouw wensen. Een belangrijk instrument daarbij is de 3D-visualisatie, die haar ontwerpen inzichtelijk maken. “Je loopt als het ware door de aangepaste ruimte heen en ziet alles in de juiste maten en verhoudingen.”

Aandacht voor een goede invulling van de ruimte is sowieso belangrijk bij NIRA Interior. “Anders dan interieurstylisten, die vooral adviseren over kleurgebruik en accessoires, kijk ik als ontwerper vooral naar de beste indeling en mooie zichtlijnen. Die stem ik helemaal af op je persoonlijke voorkeuren en het gebruik van de ruimte. Sommige functies van een ruimte komen soms beter tot hun recht door ze op een andere plek te situeren.”

Maar Karin kijkt niet alléén naar wat functioneel is. “Ik wil altijd iets verrassends aan een ontwerp toevoegen, iets unieks en uitdagends. Iets waarvan de opdrachtgever zegt: dat had ik zelf niet kunnen bedenken, of ik zou het niet hebben aangedurfd. Vooral dát is de meerwaarde van het inschakelen van een interieurontwerper.”

 

Karin maakte een opmerkelijke carrièreswitch. Na zo’n dertig jaar werkzaam geweest te zijn in de farmaceutische industrie koos ze voor een opleiding tot interieurontwerper en vervolgens een eigen ontwerpbureau. “Creëren, mooie dingen maken en opdrachtgevers blij maken, daar word ik gelukkig van”, zegt ze. “Daar ligt mijn hart, hoewel ik mijn vorige werk ook altijd met overtuiging en enthousiasme gedaan heb. Het ontwerpen en samenbrengen van kleuren en materialen, daar kan ik me in positieve zin helemaal in verliezen. De kwaliteiten die ik nodig had als marketing- en salesmanager komen ook in dit vak goed van pas: projectmanagement, gestructureerd werken, helder communiceren, goed plannen en afspraken nakomen zijn voor mij vanzelfsprekend. Ik zie mezelf ook als een verbinder, bijvoorbeeld in de samenwerking met aannemers en leveranciers.”

Hoewel al haar ontwerpen in nauw overleg met de opdrachtgever tot stand komen, heeft haar werk toch een bepaalde signatuur. “Mijn ontwerpen zijn vaak minimalistisch, modern en met warme kleuren en materialen”, zegt Karin. “Eenvoud, symmetrie en zichtlijnen zijn kenmerkend voor mijn werk. Ik zoek naar balans, naar precisie, met als eindresultaat een doordacht ontwerp dat tot in detail klopt.”Elk ontwerp komt in fases tot stand, via een stappenplan dat op de website van NIRA Interior nader wordt uitgewerkt. “De kennismaking is de eerste belangrijke stap”, legt ze uit. “Een goede klik is immers een eerste voorwaarde voor een succesvol vervolg. Op basis van de informatie die ik uit dat gesprek haal, maak ik een concept-ontwerp, dat ik na toetsing uitwerk tot achtereenvolgens een voorlopig en een definitief ontwerp, de verschillende ontwerpen worden uitgewerkt in 3D-visualisatie. “Je staat dan als het ware in de aangepaste ruimte, zodat je goed inzicht krijgt in de verschillende opties. Het ontwerp wordt in 2D aangevuld met een kleur-, meubel- en/of lichtplan.

Als laatste stap kun je eventueel nog kiezen voor maatwerk: meubels die volledig op maat worden gemaakt, in afmetingen, kleuren en materialen.”

Mijn presentatie bestaat altijd uit twee concept-ontwerpen, die flink van elkaar verschillen. Dan heb je echt wat te kiezen. Dat vinden mensen vaak fijn, want als leek is het vaak best lastig om een indeling te bepalen of meubelen en kleuren uit te kiezen die goed bij elkaar passen. Ik help je graag om die keuzes op een afgewogen manier te maken, zodat je huis een plek wordt waarin het fijn thuiskomen is.”

NIRA | designing interior life
Frans Halsstraat 1, 6901 DC Zevenaar,
T -6 53 441 639
info@nirainterior.com
www.nirainterior.com