Specialisten

&Styling Interieurdesign biedt alle mogelijkheden voor een inspirerende woning

“Mijn doel is om een prettige en sfeervolle omgeving te creëren voor iedere opdrachtgever”, zegt Ineke van den Berg van &Styling. “Dat uitgangspunt geldt in de volle breedte, dus ook voor mensen met een beperkt budget. Ik vind het ook een leuke uitdaging om binnen de kaders van een kleiner budget toch tot een aansprekend resultaat te komen. Dat kan op allerlei manieren: van een kort online inspiratieadvies, online of mondeling aan huis, tot een totaalplan met 3D-beelden.”

Met haar eigen onderneming &Styling Interieurdesign (spreek uit als: N-Styling) timmert Ineke van den Berg al sinds juni 2001 aan de weg, met toenemend succes. “Het vak begon toen net op te komen. In de vorige eeuw bestond het vrijwel niet; mensen lieten zich toen vooral inspireren door woonbladen”, vertelt ze. “Het was dus best een sprong in het diepe toen ik voor mezelf begon. Gelukkig had ik mijn achtergrond mee, want mijn ouders hadden een winkel in verf, behang en stoffen. Ik heb voor die tijd ook nog ander werk gedaan, maar heb vanaf mijn 26ste zo’n tien jaar bij hen in de zaak gewerkt in Doetinchem. Dat bood een stevige ondergrond voor een zelfstandig bestaan als interieurstyliste, ook omdat mijn broer een schildersbedrijf had.  Via hem mocht ik soms stylingadviezen uitbrengen en geleidelijk wisten klanten mij via mond-tot-mondreclame steeds beter te vinden. Ook mijn website wordt steeds vaker gevonden.”

Oriëntatie

Op basis van het eerste contact volgt een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. “Dat dient voor beide kanten vooral ter oriëntatie”, vertelt Ineke. “Tenzij we online afspreken voer ik deze gesprekken het liefst bij mensen thuis. Je ziet dan hoe ze wonen en leven en ik krijg dan al snel een algemene indruk van hun smaak en voorkeuren. Al komt het ook voor dat ze juist iets heel anders willen, maar ook in dat geval kan het bestaande interieur als uitgangspunt dienen. Ik probeer in zo’n gesprek zoveel mogelijk informatie te vergaren over hun leefwijze, de gezinssamenstelling en de specifieke wensen.”

Als er in dat oriënterende gesprek een ‘klik’ ontstaat, maakt Ineke op basis van de verkregen informatie een offerte. “Daarbij bouw ik vaak keuzemogelijkheden in, zeker als mijn klanten er zelf nog niet helemaal uit zijn welke kant ze precies op willen. Ik geef dan een overzicht van verschillende opties. Zo kunnen mensen zelf, mede op basis van de prijzen, bepalen waar ze voor gaan.”

Moodboard

Voordat ze aan het ontwerp begint stelt Ineke eerst een moodboard op: een overzicht van de toe te passen stijlen, kleuren, meubels en accessoires. Dit moodboard wordt vertaald in plattegronden en aanzichten. “Hierin laten we verschillende opstellingen zien voor de meubelen, maar ook voor de keuken, sanitaire ruimtes en/of eventuele bouw/verbouwing. Dat kan in 2D, een ‘platte’ plattegrond, maar ook in 3D. De ervaring leert dat mensen met name via deze programma’s een goede indruk krijgen van de uiteindelijke inrichting van de ruimte.”

Vanuit dit ontwerp wordt de ruimte nader ingevuld met een kleuren- en materialenplan. Daarbij werkt Ineke met stalen; voorbeelden die een realistische indruk geven van de kleuren en stoffen, zodat de klant deze goed kan beoordelen. Ook een verlichtingsplan, met sfeer- en functionele verlichting en bijpassende armaturen en lichtbronnen, behoort tot de mogelijkheden, evenals een meubeladvies, zodat een evenwichtig totaalbeeld ontstaat.

Meerwaarde

Ineke wil met haar werk een meerwaarde toevoegen aan de ver- of nieuwbouwplannen van bewoners. “Daarom schakelen ze ten slotte een adviseur in: een buitenstaander die met een deskundige kijk naar de mogelijkheden kijkt. Uiteindelijk moet er een interieurplan uit rollen waarvan de klanten zelf zeggen: dit past perfect bij ons, dit is helemaal wat we voor ogen hadden. Soms ook met een verrassende insteek, want hoewel het eindresultaat helemaal gebaseerd is op hun wensen, zit er altijd wel een stukje van mezelf in. Een soort handtekening, al is die zeker niet leidend of dominant. Maar over het algemeen houd ik van natuurlijke materialen, zoals linnen en hout, en houd ik van enigszins gedekte kleuren. Niet van die felle, harde tinten, maar rustgevende kleuren die je een ontspannen gevoel geven als je na je werk thuiskomt en je woning betreedt. Je wilt dan het liefst een interieur binnenstappen dat helemaal bij jou hoort, dat je past als een warme jas.”

Met het uiteindelijke ontwerp en de bijbehorende shoppinglist kun je zelf aan de slag, maar je kunt er ook voor kiezen om het aankopen van de benodigde producten aan &Styling over te laten. “We kunnen samen op pad gaan”, aldus Ineke, “maar het is ook mogelijk alles aan mij uit handen te geven.” Aan alles hangt een kostenplaatje, en dat brengt &Styling vooraf helder in beeld. Ook op de website is een overzicht van de mogelijkheden en prijzen te vinden.

Een extraatje in het assortiment is de collectie verven van het merk Carte Colori. Dit merk onderscheidt zich door een prachtig en gevarieerd kleurenpalet, maar ook door het fraaie kalkeffect. Dit komt zowel in moderne als landelijke interieurs goed tot zijn recht. Kalkverf is de oudste verfvorm die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’ en door zijn poederige, zachte uitstraling heel geschikt is om een warme sfeer mee te creëren. Bovendien is het (na te zijn voorgestreken met primer) op vrijwel elke ondergrond aan te brengen.

Ineke van den Berg
Ermelinkstuk 21, 7021 NT Zelhem (open op afspraak)
T 06 18 54 67 52
info@nstyling.nl / www.nstyling.nl